Wat wij doen in Sunny Point

Een van de plaatsen  in Suriname waar de overheid niet komt is Sunny Point, een grote wijk, 15 km buiten Paramaribo, die gebouwd werd in de tijd van de binnenlandse oorlog (1986-1992)  en die min of meer gekraakt is door mensen die uit het binnenland gevlucht zijn voor die oorlog voordat de huizen inclusief infrastructuur klaar waren. Vergeten voor de voorzieningen van de stad en  niet in aanmerking komend voor de voorzieningen van het binnenland. Daar wonen nu een paar duizend mensen. Op veel plekken is geen waterleiding, er is bijna geen werkgelegenheid, veel criminaliteit, en er zijn heel veel kinderen, waar niets voor te doen is.  Incidenteel wordt er wel het een en ander gedaan voor de kinderen daar, maar het is lang niet genoeg.

Wij hebben een aantal projecten lopen in Sunny Point:

We  bieden voorzieningen op het gebied van cultuur, sport, muziek en theater.  
DSC00131DSC00165

 

  • Vanaf juli 2015 zorgen we voor  hiphoplessen voor de jeugd van 12-18 jaar.
    Sinds eind 2015 worden er muzieklessen verzorgd  voor de kinderen van de basisschoolleeftijd. De lessen gaan ook door in de grote vakantie, zodat de jeugd dan iets leuks heeft om naar uit te kijken. De groepen hebben   inmiddels hun eigen facebookpagina, Sunny Point Kansrijk, zodat de kinderen die meedoen en andere geïnteresseerden op de hoogte kunnen worden gehouden. U kunt daar foto’s en filmpjes van de activiteiten bekijken, evenals op de links op deze pagina.
  • In januari 2018 zijn we gestart met huiswerkbegeleiding voor basisschoolkinderen
  • Sinds februari 2018 worden er 2x per week basketballessen gegeven
  • Op 24 maart 2018 is de bibliotheek geopend. 3 x per week kunnen daar boeken geleend worden. Gratis. Voor iedereen van Sunny Point.
  • Aan het begin van schooljaar 2015-2016 gaven we 20 basissschoolkinderen en 20 MULO-leerlingen een schoolpakket, zodat ze goed toegerust aan het nieuwe schooljaar konden beginnen.
  • Verder geven we individuele hulp aan kinderen die daarvoor in aanmerking komen, geven we ondersteuning aan twee gehandicapte jongeren en bezorgen we maandelijks een voedselpakket bij een gezin dat dat goed kan gebruiken.
  • In februari 2016 konden we een gehandicapte jonge vrouw blij maken met een elektrische rolstoel, wat haar zelfstandigheid uiteraard zeer ten goede komt. Ons volgende project voor haar is een eigen woonruimte. De bouw is in september 2017 gestart, vermoedelijk kan ze er in april 2018 gaan wonen.
  • Als er een verzoek komt, helpen we  mensen  bij het opzetten van kleine bedrijfjes. Met één zijn we nu bezig.

Wilt u ons helpen?

U kunt HIER geld aan ons overmaken