December 2016

NIEUWSBRIEF KANSRIJK SURINAME
DECEMBER 2016

JUF URMI

Als juf Urmi aan komt lopen op Sunny Point wordt ze omzwermd door ‘haar’ kinderen. Ze zijn dol op haar, want Urmi is feest, is warmte, is muziek, is leven.
50 kinderen geeft Urmi elke week muziekles en de wachtlijst is groot.

Eind november was de eerste grote uitvoering. Het was fantastisch om te zien en te horen wat ze allemaal al kunnen en het plezier spat eraf. In februari mogen ze optreden voor de hotelgasten in Torarica, sinds jaar en dag hét hotel in Paramaribo.

dsc03199

Stel je voor wat dat betekent voor kinderen uit een wijk die de meeste bewoners van de hoofdstad helemaal niet kennen en vaak ook niet willen kennen. Kansrijk Suriname biedt kansen op een vreugdevol heden en mogelijkheden op geluk in de toekomst, ook op deze manier.

Kijkt u naar deze filmpjes : Welkomstlied als wij allen de wey koo Dank u wel (klik op de links) en u deelt het plezier met de kinderen van juf Urmi. Op eigen initiatief heeft ze deze week kerstfeest gevierd. Deze keer met 75 kinderen. In Suriname hoort bij elk feest eten. Dus heeft Urmi voor 75 kinderen bami gemaakt. Klik op deze link en zie het feestelijke einde met percussie en ballonnen.

Kansrijk Suriname wil niet langer wachten en heeft Urmi toegezegd dat ze in februari een tweede groep mag starten. We ontvingen een prachtige donatie van € 500,- specifiek voor de muziekgroep, en hebben nu genoeg fondsen om de start mogelijk te maken. Een les van 2 uur kost € 2000 per jaar, en er komen nu 2 lessen per week.

Eind november waren vier bestuursleden van Kansrijk Suriname, op eigen kosten, in Suriname om alle projecten te bezoeken en de banden met ons Surinaamse bestuur te verstevigen. In ons secretarieel jaarverslag 2016 dat we u eind januari zullen sturen, komen we daar uitgebreid op terug en doen we verslag van elk project afzonderlijk.

Wij worden er wel eens op aangesproken dat we in elke nieuwsbrief om geld vragen. Dat vindt men niet zo plezierig, omdat er vaak al gedoneerd is. We begrijpen dat en delen die gevoelens ook wel, maar aan de andere kant: we zijn een stichting zonder eigen kapitaal en werken dus met de donaties die wij van u en anderen ontvangen. We zetten ons daarom over onze gêne heen en wijzen u op de mogelijkheid om de muzikale groei en bloei van de kinderen van juf Urmi met een gift te ondersteunen. Wij hebben de ANBI-status

Tot slot: wij danken u hartelijk voor uw belangstelling voor het werk van Kansrijk Suriname en de steun die u ons moreel en financieel geeft.

Wij wensen u mooie kerstdagen en een ontspannen, vredevol 2017.

Willem Wanrooij
voorzitter

Wilt u ons helpen?

U kunt HIER geld aan ons overmaken