Bibliotheek in Sunny Point

Op 24 maart 2018 werd onze bibliotheek  feestelijk geopend door mevrouw Indra Hu, schrijfster, drie vertegenwoordigers van Kansrijk Suriname. en een aantal genodigden
Het was een prachtig feest! Eerst werd het bord boven de deur onthuld, daarna zongen de kinderen van de muziekgroep van juf Urmi twee liederen en vertelde mevrouw Hu aan alle aanwezigen over hoe een boek tot stand komt en waarom je er zuinig mee moet omgaan.

Inmiddels blijkt de bieb een groot succes: drie middagen in de week is hij open van 4-6 en komen er 50-80 kinderen, die boeken uitzoeken en ook weer terugbrengen. Behalve de boeken uit Nederland en van Stichting Unu Pikin in  Suriname, die we gratis  kregen, kochten we zelf boeken van Surinaamse schrijvers met Surinaamse context, zodat ook kinderen die nog niet zo ver zijn met lezen zich niet ook nog eens hoeven te verdiepen in een andere cultuur.
Voor alle kinderen is het natuurlijk leuk om over hun eigen land te lezen.

Met veel dank aan alle sponsoren die dit alles mogelijk maakten, en aan Builders Paradise, dat een fantastisch gebouw heeft neergezet!

Wilt u ons helpen?

U kunt HIER geld aan ons overmaken