Bibliotheek in Sunny Point

Waarom is een bibliotheek belangrijk?
Onderwijs wordt in Suriname in het Nederlands gegeven. Veel kinderen maken pas kennis met de taal als ze naar school gaan.  Goed Nederlands lezen en spreken is dus essentieel als je met plezier en succes de lessen wilt volgen. Kinderen die graag willen leren, ondersteunen we door ze de boeken te lenen en alle ander activiteiten daaromheen.

Op 24 maart 2018 werd onze bibliotheek  feestelijk geopend door mevrouw Indra Hu, schrijfster, drie vertegenwoordigers van Kansrijk Suriname. en een aantal genodigden

Sindsdien blijkt de bieb een groot succes: drie middagen in de week is hij open van 4-6 en komen er veel kinderen, die boeken uitzoeken en ook weer terugbrengen. Behalve de boeken uit Nederland en van Stichting Unu Pikin in  Suriname, die we gratis  kregen, kochten we zelf boeken van Surinaamse schrijvers met Surinaamse context, zodat ook kinderen die nog niet zo ver zijn met lezen zich niet ook nog eens hoeven te verdiepen in een andere cultuur.
Voor alle kinderen is het natuurlijk leuk om over hun eigen land te lezen.

Met enige regelmaat worden er voorleesmiddagen gehouden . Soms komen er een aantal weken vrijwilligers uit Nederland leuke activiteiten doen met de kinderen.

Wilt u ons helpen?

U kunt HIER geld aan ons overmaken