Muziek

urmilla met kidsMuziek was de eerste activiteit voor kinderen in de lagere-school-leeftijd in Sunny Point waar we aan dachten. Het duurde even voordat we een goede lerares gevonden hadden, maar met Urmilla Adams hadden we de hoofdprijs. Zij begon in het najaar van 2015 en doet niet alleen een kinderkoor maar “totaaltheater”. Ze heeft een musical geschreven, er wordt gezongen, gedanst, gerapt, gedrumd, toneel gespeeld en er worden kostuums en instrumenten gemaakt. Er komt een grote groep kinderen en als er kleintjes bij zijn die nog niet mee kunnen doen, krijgen ze papier en kleurpotloden om te tekenen.

Er wordt gerepeteerd in de kerkruimte vlak naast de bibliotheek: een goede ruimte hiervoor. De beheerster van de kerkruimte is Mamadoe, een bekend en geliefd persoon in Sunny Point..
Urmi  spreekt Saramaccaans (de voertaal in Sunny Point) en gaat ook naar de ouders als daar reden voor is. Ze maakt bijna alle liedjes zelf, vaak dubbeltalig in het Saramaccaans en Nederlands. Zo leren de kinderen naast samenwerken en  samen genieten ook beter Nederlands, wat voor veel kinderen, waar de voertaal thuis Saramaccaans of Aukaans is, een extra pluspunt.

In november 2016 was de eerste uitvoering; het was een feest en na afloop had Urmi voor iedereen gekookt.

Regelmatig, bijvoorbeeld aan het eind van het schooljaar, is er een uitvoering. Mét eten natuurlijk, dat hoort er in Suriname altijd bij, voor alle kinderen. U begrijpt dat veel kinderen een broertje, zusje of vriendinnetje meenemen….

Met de steun van onze donateurs hebben we deze activiteit nu tot in 2020 kunnen voortzetten.  Graag willen wij, en de kinderen (!), dat continueren.

Op de facebookpagina van Sunny Point  Kansrijk zijn regelmatig nieuwe foto’s en filmpjes te zien.

Wilt u ons helpen?

U kunt HIER geld aan ons overmaken