Muziek

urmilla met kidsMuziek was de eerste activiteit voor kinderen in de lagere-school-leeftijd in Sunny Point waar we aan dachten. Het duurde even voordat we een goede lerares gevonden hadden, maar met Urmilla Adams hadden we de hoofdprijs. Zij begon in het najaar van 2015 en doet niet alleen een kinderkoor maar “totaaltheater”. Ze heeft een musical geschreven, er wordt gezongen, gedanst, gerapt, gedrumd, toneel gespeeld en er worden kostuums en instrumenten gemaakt. Er komt een grote groep kinderen en als er kleintjes bij zijn die nog niet mee kunnen doen, krijgen ze papier en kleurpotloden om te tekenen.

Er wordt gerepeteerd in de school: een goed lokaal maar er is nog steeds geen elektriciteit zodat ze voor donker alles opgeruimd moeten hebben .
Urmi  spreekt Saramaccaans (de voertaal in Sunny Point) en gaat ook naar de ouders als daar reden voor is. Ze maakt bijna alle liedjes zelf, vaak dubbeltalig in het Saramaccaans en Nederlands. Zo leren de kinderen naast samenwerken en  samen genieten ook beter Nederlands, wat voor veel kinderen, waar de voertaal thuis Saramaccaans is, een extra pluspunt is.

In november 2016 was de eerste uitvoering; het was een feest en na afloop had Urmi voor iedereen gekookt.

We zijn gestart met 30 leerlingen en inmiddels zijn er ruim 50, en ook al heeft het merendeel de basisschoolleeftijd, er zijn ook deelnemers van 18!  Daarom is  Urmi in februari 2017 met een tweede groep gestart.

Ter afsluiting van het jaar organiseerde Urmi een kerstviering, mét eten natuurlijk, dat hoort er in Suriname altijd bij, voor alle kinderen. U begrijpt dat veel kinderen een broertje, zusje of vriendinnetje meenamen….

We zijn druk bezig met fondsen werven om deze lessen langdurig te kunnen continueren.

Op de facebookpagina van Sunny Point  Kansrijk zijn regelmatig nieuwe foto’s en filmpjes te zien.

Wilt u ons helpen?

U kunt HIER geld aan ons overmaken