Vrijwilligers in en om de bieb in SunnyPoint

4 weken geleden zijn wij (Merijn, Brechje, Pepijn, Isabel en Freek) in het vliegtuig gestapt om 3 dagen in de week bij de bieb in Sunny Point  activiteiten voor de kinderen te organiseren.
Op de eerste dag zijn we hartelijk ontvangen door Jeanette  en Norma die de bieb en het terrein bestieren. Voor zowel de kinderen als ons was het in het begin erg aftasten. Wie is nu wie en wat komt iedereen doen?
Het is heel mooi om te zien hoeveel kinderen er steeds komen 20-30 en dat is echt volle bak. Er wordt altijd met veel plezier en enthousiasme gewerkt.
Elke week hebben we een dag sport en spel, toneel en creatief.
Heel snel merkten we cultuurverschillen. Zo hebben wij een Nederlandse manier van uitleggen en ‘streng’ zijn, wat soms lastig is. We moeten duidelijke instructies geven en stap voor stap. Aan de andere kant zijn ze ontzettend goed om met heel weinig heel veel te kunnen maken. Een propje wordt een voetbal, een beetje wol worden de prachtigste armbandjes en wegwerpbakjes voor het eten knutselen ze om in handtasjes. Daar kunnen wij in Nederland heel veel van leren.
Ook merken we dat ze minder vaak nadenken over hun doelen en dromen. Dit wordt in Nederland op school met de paplepel ingegoten en is hier nog lastiger. In de activiteiten die we aanbieden proberen we dit te verwerken. Met doorzetten en oefenen kan je je verbeteren in sport en spel, bij toneel heb je verschillende manieren om jezelf te uiten en bij creatief maken we dingen waar je dromen, kwaliteiten of doelen in kan verwerken.
Elke week gaan wij er met veel plezier naartoe en alle kinderen die er komen, zijn er ook heel graag. Het is ook ontzettend mooi om te zien hoe onze eigen kinderen (7, 9 en 11) matchen bij de kinderen van Sunny Point. Er zijn heel veel verschillen, maar door de nieuwsgierigheid van iedereen geeft dat juist heel veel en verwondering over en weer.

We zijn er nog 2 weken en ook dan hebben we weer leuke dingen in petto. De tijd vliegt voorbij!
Brechje Kersten en Merijn Turlings