Terug in Suriname

Na 3 jaar gedwongen afwezigheid zijn we terug, terug op Sunny Point de wijk van Paramaribo waar de focus van Kansrijk Suriname ligt. We, dat zijn Willem Wanrooij en Bram de Knegt, voorzitter en secretaris van de Stichting Kansrijk Suriname met hun partners Lenie en Petra . 4 weken hebben we de tijd om de plannen die het bestuur de afgelopen maanden bedacht op de rails te zetten. We zijn halverwege en hebben al veel beleefd en geregeld.
B.v het bezoek aan de Tembe cursus in het buurthuis van Sunny Point. Tembe is geschilderde poëzie. Jaren geleden was ik in het binnenland op Drietabiki, een centraal dorp aan de Tapanahony rivier, daar zag ik voor het eerst de Tembe kunst. Kleurrijke ingewikkelde figuren, vol betekenis geschilderd op de deuren van de houten huizen daar. Marroncultuur. Nu, vele jaren later, zie ik een aantal jongeren van Sunny Point dergelijke figuren tekenen en kleuren. Gewapend met passer en liniaal en onder deskundige leiding .

De schuttingen rond de huizen op Sunny Point bestaan uit golfplaten. In mijn fantasie zie ik ze de komende jaren veranderen in de deuren van Drietabiki. Dat wordt een uitdaging , maar het zal Sunny Point ten goede veranderen en de bewoners trots laten zijn op hun woonwijk.

Lenie Mulder, vrijwilligster bij KS