Recensie

D e   K l e i n e   K a m e r   i n   S u n n y   P o i n t   w a s   o p   z a t e r d a g   2 3   J u l i   2 0 1 6
“   t h e   p l a c e   t o   b e ”   v  o o r   d e   v  e l e   j o n g e   m e n s e n   v a n   S u n n y   P o i n t 
.

Ik moest denken aan de slogan : We do not lack resources – Maybe we lack creativity, toen ik zag hoe de bewoners van Sunny Point met weinig middelen een behoorlijk ruime en nette evenementenhal hadden opgezet. De zinkplaten waren ook beschilderd en de bar was voorzien van een mooie “qoute”.
De door dansprofessional Lorenzo Castillion opgeleide jongeren hadden er merkbaar zin in om hun danstalent te laten zien. Het was voor de bestuursleden van de Stichting Kansrijk Suriname en de vertegenwoordiger van Alembo die deze lessen door middel van sponsoring mogelijk maakt een plezier om op te merken dat deze jongeren ruim op tijd en massaal waren komen opdagen.
De kinderen werden eerst getrakteerd op een verrassend optreden van The Myztikals. De professionele groep van de leraar zelf. Die vertrokken net te vroeg voor de misschien verrassende ontdekking van de Sunnypoint hiphop dansgroep dat zij niet onderdeden. Dat geeft natuurlijk een mooie stimulans om verder te groeien en om mee te doen met dans battles.
Tussendoor werd het publiek getrakteerd op een zang demonstratie van de basisschooljeugd. “De kinderen van Juf Urmilla “ , die al ruim een half jaar muzieklessen krijgen . Dat er in de lessen ook aandacht is voor dans en drama bleek zeker ook uit het feit dat de kleintjes erop stonden om naast het zingen ook een kleine dansshow weg te geven.
De grootste fans van de jonge artiesten waren de eigen leeftijdsgenoten. Het was ook interessant om te zien dat de vrouwen zoals ook elders in de maatschappij weer de leiding namen. De jongens werden constant uitgedaagd om ook hun “moves” te laten zien maar ze waren geen partij voor de “ladies”.
De 12 plussers stonden in de rij voor de aanmeldingen voor de volgende lessen.
Het enthousiasme van de kinderen en de jongeren straalde een ontroerende dankbaarheid uit. Aandacht maakt van een jong mens een goed mens. Mooi project en het volgende seizoen sponsort Alembo weer de Hiphoplessen !
@ Romeo Haas