Onverwachts naar Suriname. Ria en Henk van Tilborg

Op 14 mei onverwachts naar Suriname voor het TV-programma van MAX “Droomhuis gezocht” .
Een bijzondere belevenis, een druk programma en bijna geen vrije tijd.
Ondanks de drukte ook geprobeerd wat te doen voor onze stichting.

Eerst 2 dagen naar Galibi om de schildpadden te zien en een bezoek gebracht aan Frans-Guyana. Toen terug naar de stad en drie dagen opgetrokken met de filmploeg. Van 8 u tot 19 u,  dus  pff we waren steeds echt moe.

Op zaterdagavond toch tijd kunnen maken om even kennis te maken met ons nieuwe bestuur in Suriname,

IMG-20150517-WA0002 IMG-20150517-WA0001 met bestuur en Lydia

Eveline en Georgian. Ontzettend leuke mensen die ook een grote inzet tonen om wat te betekenen voor onze stichting. De directeur van de Clarkeschool en haar man waren hier ook bij aanwezig.

Op onze enige vrije dag een bezoek gebracht aan de Clarkeschool. Het was grote regentijd en 6 dakplaten waren stuk. In overleg met een bevriende stichting (Vrienden van de Surinaamse Atletiek) is er geld beschikbaar gekomen voor nieuwe dakplaten. De school zou i.v.m. verkiezingen ook elektra krijgen. Helaas zijn de plannen gewijzigd en is het stemlokaal verplaatst, dus geen stroom.

Even langs de Centrale Bank van Suriname gelopen en ons oud-bestuurslid Joy ten Berge goedendag gezegd.Een bezoek aan de ambassade kon natuurlijk ook niet uitblijven. Kennis is belangrijk, maar kennissen nog belangrijker.

Op onze laatste avond hebben we de bestuursleden en 2 van de kinderen die we ondersteunen, gevraagd wat met ons te eten. Door dat informeel samenzijn kom je dan toch weer van alles te weten.

Jammer dat we zo weinig tijd hadden. Maar het was de moeite waard.

Ria en Henk van Tilborg
vice-voorzitter Kansrijk Suriname