50 iPADS VOOR DE LAGERE SCHOOL OS2 IN GUJABA, met dank aan Maurice de Hond

9 juli 2015. 

50 iPADS VOOR DE LAGERE SCHOOL OS2 IN GUJABA, DIE DAARMEE DE EERSTE iPADSCHOOL VAN SURINAME IS! 

‘Ik ben altijd op de een of andere manier bezig met politiek, informatie, technologie,onderwijs en toekomst’, schrijft MAURICE DE HOND op zijn website.

Dat wordt geïllustreerd door het bezoek dat hij in maart j.l. bracht aan Suriname. Hij peilde daar het stemgedrag en voorspelde de winst van Desi Bouterse en zijn partij. Hij schreef er een boeiend artikel over. Hij hield ook een lezing voor vertegenwoordigers van politieke partijen en sprak daar over politieke peilingen, maar vooral ook over hoe ICT het onderwijs kan veranderen en verbeteren: zijn Steve JobsSchool project (www.o4nt.nl).

Imro Leidsman is schoolhoofd in Gujaba en politiek actief. Hij stond op een verkiesbare plek voor zijn partij. Kansrijk Suriname werkt nauw met hem samen en zo kwam het dat onder DSC07881het gehoor van Maurice de Hond ook onze secretaris Joleen Caljouw en vrijwilliger Marianne Rutgers zaten. Zij legden samen met Imro na afloop contact met Maurice en gaven informatie over onze Stichting en onze inspanningen voor kansen in het onderwijs.  Dat werd gevolgd door een aantal gezamenlijke bezoeken aan scholen en gezinnen in Sunny Point Paramaribo. Cijfers werden ook besproken: de slagingskans van leerlingen in het binnenland (Gujaba) voor het toelatingsexamen MULO (=MAVO) is 7%. Daaruit groeide het voornemen om een proef te doen of de combinatie onderwijs en ICT ook hier voor meer kansen kan zorgen.

Het resultaat tot nu toe is, dat Maurice de Hond met behulp van de Apple distributeur Xando uit Zwolle (www.xando.nl)  zorgt voor 50 iPads en daar de apps, zoals Rekentuin en Muiswerk op plaatst, die steun gaan geven bij het rekenonderwijs. De directeur van onze grote sponsor Alembo in Paramaribo zorgt voor de technische ondersteuning en verwerking van opgaven. Telesur regelt wifi, Unicef probeert stroom via zonnepanelen  te regelen en we starten per 1 november a.s. met rekenonderwijs in de zesde klas (het achtste leerjaar) m.b.v. iPads.

Jawel het kan! Samen de wereld een beetje beter maken.

Willem Wanrooij, voorzitter Kansrijk Suriname

DSC06749