Water voor WC’s van de lagere school in Gujaba en wellicht meer.

Gujaba is het op één na grootste dorp aan de Surinamerivier met 4000 inwoners. Het dorp heeft sinds kort een mooie tweede lagere school, gebouwd door de overheid, maar het geld was eerder op dan de school klaar was, een normaal en geaccepteerd probleem in Suriname. De overheid voelde zich ook niet verplicht dit alsnog af te maken. Gevolg is dat er wel prachtige WC’s waren, maar geen water om ze door te spoelen. Ze werden dan ook niet gebruikt, de kinderen plasten naast de school.

Kansrijk Suriname heeft de aanvoer van water geregeld.. Er zijn 4 grote durotanks geplaatst op een stellage vlakbij de toiletten.  Deze worden in de regentijd gevuld met water  uit de dakgoten, en in de droge tijd met water dat uit de rivier opgepompt wordt. . De rivier stroomt op een afstand van 200 meter.

 

In heel Gujaba ontbreekt waterleiding. Ons systeem hoeft niet dagelijks gebruikt te worden, als de durotanks vol zijn leveren ze 10 dagen voldoende water.

We gaan onderzoeken of onze de pomp met bijbehorende brandslangen voor de watervoorziening gebruikt kan worden als mobiele watertoevoer voor meer waterverzamelpunten in Gujaba, o.a. de tweede school, die alle faciliteiten al heeft, zoals de toren met durotanks.

Wilt u ons helpen?

U kunt HIER geld aan ons overmaken