Vrijwilligers/stagiaires gevraagd in het binnenland van Suriname

Aan de Surinamerivier, midden in het oerwoud, ligt het dorp Gujaba, alleen per korjaal over het water te bereiken. Gujaba is een groot dorp met heel veel kinderen.

Omdat de meeste kinderen alleen op school Nederlands spreken, de voertaal thuis is Saramaccaans, en er op school in het Nederlands wordt lesgegeven hebben veel kinderen problemen met begrijpend lezen.  Maar ook het niveau van het rekenen laat veel te wensen over. Bij de tafels en de breuken is niets geautomatiseerd.

In november 2015 starten we met een iPad project in het achteste leerjaar, om te zien of dat het slagingspercentage voor de MULO, (vergelijkbaar met MAVO) wat kan opkrikken. dat is nu 7%. De school kan dan wel wat extra hulp gebruiken.

Bovendien is het schoolhoofd erg blij met vrijwilligers, die voor minstens een maand willen helpen in de andere klassen en  bij de naschoolse opvang (de hele middag). De grote vakantie is van half augustus tot 1 oktober.

Geboden wordt: woonruimte, maaltijden en sociale contacten. Uiteraard is er de mogelijkheid uitstapjes te maken naar naburige dorpen of verder weg en het Surinaamse regenwoud in al zijn pracht te ontdekken.

Ook is er plaats voor stagiaires die op school kunnen helpen bij het onderwijs in de vorm van het opzetten van een goed functionerende bibliotheek, extra leesonderwijs, huiswerkhulp, etc

Beide functies kunnen gecombineerd worden.

Heb je interesse? Stuur dan een mail naar : secretarisks@gmail.com voor meer informatie.

Wilt u ons helpen?

U kunt HIER geld aan ons overmaken