Over de Clarkeschool

“WIJ NEMEN ALLE KINDEREN OP”

zegt juf  Ladi, hoofd van de Clarkeschool in Paramaribo Sunny Point. Ze wil niet dat kinderen op straat gaan zwerven, omdat er geen plaats voor ze is. En dus is ze de hele dag aan het improviseren, staan zij en haar man in de vakanties toiletten te metselen en steekt  ze een deel van haar loon in de school. U kunt, samen met ons, juf Ladi en haar staf helpen. U kunt kansen geven en kinderen helpen hun talenten te ontwikkelen.

Kansrijk Suriname heeft gezorgd dat het materiaal voor de wc’s er kwam en dat de toiletten betegeld werden. Nu zijn er vier toiletten voor de meisjes en vier voor de jongens. Niet veel voor ruim 800 leerlingen, maar er was eerst helemaal geen sanitair. Een wc-juf zorgt dat alles schoon blijft.

De klassen zijn zo vol met leerlingen, dat er geen plaats is voor een boekenkast. Waar blijf je dan met de boeken die door Kansrijk Suriname verscheept zijn? Boekenplanken hoog aan de muren in elk lokaal zijn de oplossing. Nu heeft elke klas een passend aanbod van boeken op de plank.

Een Surinaams IT-bedrijf betaalt de huur en het onderhoud van het sportveld dat bij de Clarkeschool ligt. Sport en spel zijn om veel redenen belangrijk voor de ontwikkeling van talenten: fysiek en sociaal. Wij werken aan reguliere begeleiding en training door Surinaamse sporters. Dromen kunnen uitkomen, ook dromen over sportcarrières.

In september 2017 zijn we begonnen met ons project  de Hof van Clarke. Dit omvat als eerste een hek rond het terrein van de school en vervolgens de aanleg van een groentetuin, beide in 2018 gerealiseerd. In 2019 zijn de groentebakken uitgebreid. Een vaste juf heeft de leiding en zorgt er voor dat  de kinderen er van leren. De oogst wordt vaak met de kinderen meegegeven of er wordt op school bijvoorbeeld soep gemaakt. Hier kunt u daar meer over lezen

HELP JUF LADI, HELP DE KINDEREN VAN DE CLARKESCHOOL en gebruik daar KANSRIJK SURINAME voor.

Wilt u ons helpen?

U kunt HIER geld aan ons overmaken