Verslag van het bezoek van Henk en Ria van Tilborg aan onze projecten

Afgelopen 2 weken ben ik  in Suriname geweest voor werk en vakantie met mijn vrouw Ria.

Natuurlijk ook een aantal zaken voor onze stichting gedaan.

Bezoek gebracht aan de Clarkeschool waar een grote spelletjesdag werd georganiseerd voor de bijna 800 kinderen van deze school in een achterstandswijk van Suriname.
Erg leuk om te zien hoe de kinderen genieten van eenvoudige spelletjes en hoe fanatiek ze zijn om te willen winnen bij voetbal of slagbal. Ze begonnen met de normale openingsceremonie met hijsen van de Surinaamse vlag en daarna het zingen van het volkslied. Er was een leuke dans ingestudeerd waarvan we genoten hebben.

 

Zoals jullie weten heeft onze stichting de hiphoples opgezet in Sunnypoint. Hierdoor wordt een aantal tieners die anders maar op straat zouden hangen dansen geleerd op een speciale manier. Als dank voor hun inzet mochten ze op zondag bij hotel Torarica ( place to be on Sunday) optreden voor enkele honderden gasten. Na het optreden werd er spontaan verder gedanst en waren er ook een aantal gasten die de beentjes lieten zwieren. Spontaan werd er met de pet rond gegaan en werd er 850 srd opgehaald. Leuk bedrag.

Jammer genoeg was het niet gelukt om ook de musicalgroep onder de bezielende leiding van Urmi op te laten treden. Torarica heeft wat meer tijd nodig om te kunnen beoordelen of dat past in hun concept. Wat in het vat zit verzuurt niet moeten we maar denken.

Natuurlijk ook 2 x een meeting gehad met het bestuur van Kansrijk Suriname Suriname. Je ziet hier een hoop enthousiaste mensen die volop ideeën hebben die ze aan het uitwerken zijn. Goed dat het bestuur nu is uitgebreid tot 5 zodat de taken en werk ook verdeeld kan worden onder deze mensen. 3 dames en 2 heren.

Henk van Tilborg, vice- voorzitter