Hier vindt u  het laatste blog van Anne-Wil en Coco voor hun vertrek naar Nederland.

Neemt u ook nog een kijkje op de crowdfundingpagina van de 1%club? 90% van het streefbedrag is binnen, nog 60 euro te gaan. We hebben nog 5 dagen. Doet u mee?

IMG-20160625-WA0001
Hoi

We zijn alweer voor de laatste keer in de stad. We hebben de laatste periode in Gujaba veel kunnen doen, we hebben elke dag op OS1 het jeugdjournaal laten zien. Dit ging soms moeizaam omdat de techniek niet meewerkte of de kinderen niet stil waren, gelukkig zat het schoolhoofd er vaak bij en daardoor werden de kinderen wel stil. Ook de spellen zijn goed gegaan de laatste weken, de kinderen vonden het jammer dat we weer naar Nederland moeten en er dus minder activiteiten zijn na school. We zijn trots op wat we bereikt hebben de afgelopen maanden, het was soms moeilijk maar uiteindelijk hebben we toch iets moois op weten te zetten.

Nu wij er niet meer zijn, wordt er toch op OS1 twee keer per week het jeugdjournaal vertoond voor de kinderen van beide scholen, hierbij helpt Maarten, een Nederlandse arts die op de poli werkt.

IMG-20160625-WA0004 20160624_193531_resized (1)Op dinsdag blijft het voetbal doorgaan, waar wij een hoop materiaal voor gekocht hebben dankzij het opgehaalde geld van de crowdfunding! Meneer Abauna organiseert de wedstrijden en hij wil ook trainingen gaan geven, nu heeft hij daar genoeg materialen voor, eerst was er namelijk maar één bal. Nu heeft hij ook hesjes voor beide teams, 10 ballen in een net, keepershandschoenen, aanvoerdersbanden, een pomp, een fluit. Kortom, een hoop materiaal waar hij veel mee kan! Daar zijn we erg blij mee. Ook hebben we van het geld dat is opgehaald via onze crowdfunding boxjes gekocht, zodat bij het laten zien van het jeugdjournaal het geluid hard genoeg is en iedereen het kan horen.

IMG-20160620-WA0000Op donderdag blijft een meisje activiteiten doen met de kinderen, onder andere puzzelen en touwtje springen. Hier zijn we ook erg blij mee. Zo is er toch vier keer in de week wat te doen voor de kinderen en is er dus continuïteit. We hopen nog steeds op nieuwe stagiaires die het van ons overnemen, zodat het project zeker door blijft gaan. We hebben afscheid genomen van iedereen in Gujaba en we zullen de mensen missen, we hopen nog eens terug te komen! We hebben pangi’s gekregen van twee vrouwen, dat is blijkbaar de traditie bij het afscheid. Leuk! De kinderen zullen we het meeste missen, vooral de buurkinderen die er altijd waren. Het waren 5 mooie maanden en we hebben een mooi project gedaan waar we trots op zijn. We zijn nu nog druk bezig met alles voor school af te ronden en we genieten daarnaast nog even van Paramaribo, donderdag 30 juni vliegen we naar huis en is het avontuur helaas afgelopen…

IMG-20160625-WA0003 (1) IMG-20160625-WA0002