december 2014 Bezoek voor een Kansrijk Suriname. Henk van Tilborg

In de week van 20 tot 27 november 2014 heb ik Suriname bezocht. Niet alleen voor FUN maar ook om voor de Stichting Kansrijk Suriname de contacten te onderhouden.

Na aankomst moest er meteen van alles geregeld worden om te zorgen dat tijdens de “sportdag” op de Clarke school vrijdag 21 november de boeken ( 6 m3) die we hadden verstuurd vanuit Nederland er zouden zijn.

Op vrijdag 21 november om 7 u, met Marianne en Joleen ( onze artsen) op weg naar de Clarke school en ja hoor we waren op tijd.
Honderden kinderen stonden klaar om deel te nemen aan de spelen. Maar ook was er natuurlijk eten want eten en drinken hoort er echt bij in Suriname. Als laatste activiteit was er een dans ( disco) sessie in een van de klaslokalen ( op het filmpje aan het eind  krijg je een impressie). Volop feest. Leek wel carnaval. Tenslotte een vuurwerk om de dag af te sluiten.

Gelijk met dit vuurwerk kwamen de 6 m3 boeken binnen. Een hele volle vrachtwagen. Transport van Nederland naar Suriname en van de haven in Suriname naar de Clarke school is geheel belangeloos verzorgd door Guimar. DSC07524De zoon van de eigenaar was persoonlijk aanwezig om de boeken over te dragen.
Gewoon een prachtige dag en vele blije gezichtjes. Daar doe je het voor.

Volgende dag zwemmen met een aantal kinderen die door onze stichting worden gesponsord. Erg vermoeiend, want meisje van 12 tot 18 jaar zijn erg actief en weten van geen ophouden in het water. Maar ook dit was erg leuk. Entree 3,50 euro. Voor die mensen niet te betalen. Dus weer voldoening. Ook Marianne en Joleen moesten er aan geloven in het water. Volgende dag veel spierpijn.

Verder gesprekken gevoerd met diverse instanties zoals ambassade, scholen, bedrijfsleven, sportscholen etc.

24 november afscheidsdineetje gehad met Joleen en Marianne. Daar was ook bestuurslid Theo aanwezig en onze adviseur ter plaatste Joy ten Berge. Was gezellig, lekker eten en drinken en voor ons betaalbaar.

Zojuist ( 25-11) Marianne en Joleen een goede reis gewenst. Zij vertrekken vandaag. Ik heb nog twee dagen en ga die ook productief maken. Maar ook een beetje genieten.

Henk van Tilborg
Vice voorzitter Kansrijk Suriname