Blog 3 van Anne-Wil en Coco

 

We hebben er weer 2 weken Paramaribo op zitten.
Toen we terugkwamen hadden we even een rustdagje waarop we konden uitpakken.
Het weekend zijn we naar Spring Break geweest, een weekend waarbij je met een hele grote groep naar een resort gaat en ’s middags doe je een soort sport en spel in teams en ’s avonds was er een feest.
Screenshot_2016-03-08-21-54-05-120160308_215504_resized

 

 

 

 

Vanaf maandag hebben we volop aan ons eerste verslag gewerkt, het  oriëntatieverslag. Gelukkig is het weer nu ook wat beter en kunnen we in de middag lekker de zon in. We hebben de eerste paar dagen veel geskyped met school en de begeleider.
Omdat Anne-Wil 20 februari jarig was en we het nog niet gevierd hadden, gingen we samen met 2 andere meiden uit eten en daarna op de partybus, die door de stad rijdt. We zijn zaterdag naar Kirpalani geweest, een groot warenhuis in de stad,  om te kijken wat voor materiaal we kunnen kopen voor onze buurthuisactiviteiten en we hebben een dvd-speler gekocht zodat we de volgende keer in Gujaba op ons kleine televisieschermpje de films kunnen laten zien die we hebben meegenomen uit Nederland.
Op vrijdagavond was er een poolparty, op het dak van een hotel. Je kon dus zwemmen met uitzicht over Paramaribo, dat was heel leuk! Maandagavond hebben we aan het Surinaamse bestuur ons plan gepresenteerd. Ze waren heel enthousiast en hebben meer ideeën aangedragen! Woensdag  hadden we een Skype gesprek met onze begeleider en onze docent  in Nederland over ons oriëntatieverslag, we hebben er feedback op gekregen die we goed kunnen gebruiken voor ons volgende verslag. Het was een goed gesprek!
20160309_20011020160308_214656Woensdagavond hebben we in ons studentenhuis een baka bana (= gefrituurde banaan) avond gehouden, we hebben geleerd hoe we dat moeten maken!
Net voor we weer naar Gujaba gingen moesten we nog naar de vreemdelingendienst, dat duurde helaas heel lang, we hebben zeker 3 uur moeten wachten (en we hadden een afspraak).
Samen met Eveline (voorzitter bestuur in Suriname) gaan we nog naar een andere winkel om te kijken naar nog meer spelmateriaal wat we misschien willen kopen.
We pakken dadelijk nog onze tas in en dan zijn we klaar om naar Gujaba te gaan, we hebben er zin!