2 november 2015. Voorbereidingen in Nederland voor het iPadproject dat over een week start in Gujaba

Zojuist is onze herfstnieuwsbrief op de site geplaatst. Daar kunt u onze activiteiten van de afgelopen maanden in lezen.
Maar ondertussen gebeurt er van alles! Marianne Rutgers en ik  (Joleen Caljouw) hebben het druk met de voorbereidingen van onze reis naar Suriname aanstaande zaterdag. We gaan meteen door naar Gujaba, waar we met de school gaan werken aan een rekenprogramma met behulp van iPads. Hierover kuIMG-20151102-WA0011nt u meer lezen oIMG-20151102-WA0012p deze pagina. De iPads zijn gearriveerd, we kregen op de valreep  een donatie van oortjessale.nl : 120 oortjes, zodat niet iedereen straks last heeft van alle geluiden van de andere iPads. Van Junioreinstein en Oefenweb kregen we licenties om hun apps te gebruiken en Maurice de Hond en zijn mensen van de SteveJobsschool staan ons bij met alle steun en uitleg die je maar kan bedenken. In Suriname staan de mensen van Alembo klaar om ons te ondersteunen waar nodig, en de school kan niet wachten!

Er zijn nog wat onzekerheden, maar vandaag mailde een vakantieganger  in Suriname met kennis van zaken dat hij na 3 weken vakantie en nog 3 te gaan wel eens wat wou DOEN en of we hem konden gebruiken. Natuurlijk meteen teruggemaild, een antwoord hebben we nog niet maar we hopen…..

Zelfs BCC  die ons geen beamer wou verkopen omdat “dat op een teleurstelling zou uitlopen in een niet te verduisteren ruimte met nog meer mankementen”, gaf steengoede adviezen (waar ze zef niet beter van werden) voor een goede oplossing.

Kortom,  al zijn er nog genoeg beren op de weg om dit project goed op te starten, we hebben er alle vertrouwen in, en we hebben vooral veel zin! Als alles loopt zoals we willen kunnen we u vanuit Gujaba meer berichten, en anders leest u meer van ons op 21 november, als we weer in Paramaribo zijn.

Joleen Caljouw