Clarkeschool

“WIJ NEMEN ALLE KINDEREN OP”

clarkeschoolzegt juf  Ladi, hoofd van de Clarkeschool in Paramaribo Sunny Point. Ze wil niet dat kinderen op straat gaan zwerven, omdat er geen plaats voor ze is. En dus is ze de hele dag aan het improviseren, staan zij en haar man in de vakanties toiletten te metselen en steekt  ze een deel van haar loon in de school. U kunt, samen met ons, juf Ladi en haar staf helpen. U kunt kansen geven en kinderen helpen hun talenten te ontwikkelen.

Kansrijk Suriname heeft gezorgd dat het materiaal voor de wc’s er kwam en dat de toiletten betegeld werden. Nu zijn er vier toiletten voor de meisjes en vier voor de jongens. Niet veel voor 1300 leerlingen, maar er was eerst helemaal geen sanitair. Een wc-juf zorgt dat alles schoon blijft.

De klassen zijn zo vol met leerlingen, dat er geen plaats is voor een boekenkast. Waar blijf je dan met de boeken die door Kansrijk Suriname verscheept zijn? Boekenplanken hoog aan de muren in elk lokaal zijn de oplossing. Nu heeft elke klas een passend aanbod van boeken op de plank.

Veel kinderen hebben geen of nauwelijks onderwijs gehad als ze aangemeld worden. Individueel leesonderwijs is dan een belangrijke steun. Vrijwilligers uit Nederland en Suriname zorgen voor ongedachte vorderingen, stralende kinderen en groeiend zelfvertrouwen. Wij werven de vrijwilligers en zorgen voor de coördinatie.

Een Surinaams IT-bedrijf betaalt de huur en het onderhoud van het sportveld dat bij de Clarkeschool ligt. Sport en spel zijn om veel redenen belangrijk voor de ontwikkeling van talenten: fysiek en sociaal. Wij werken aan reguliere begeleiding en training door Surinaamse sporters. Dromen kunnen uitkomen, ook dromen over sportcarrières.

HELP JUF LADI, HELP DE KINDEREN VAN DE CLARKESCHOOL en gebruik daar KANSRIJK SURINAME voor.

Sportveld Clarke school

De Clarke school bij Sunny point beschikt over een groot sportveld.
Echter om het sportveld te mogen gebruiken wordt er extra huur gevraagd.
Helaas is dat vaak door het schoolbestuur moeilijk op te brengen.
Gelukkig heeft Alembo (een IT bedrijf in Paramaribo) zich bereid verklaard om de huur van dit veld voorlopig op zich te nemen.

De Stichting. Vrienden van de Surinaamse Atletiek heeft in samenspraak met Kansrijk Suriname een aantal sportmiddelen aangeschaft die in het nieuwe schooljaar het sporten op het veld weer leuk gaat maken.

Sportveld_Clarkeschool

 

 

 

 

 

Vrijwilligers/stagiaires gevraagd voor de Clarkeschool in Wanica, Suriname

De Clarkeschool is een basisschool in een buitenwijk van Paramaribo (hoofdstad). Het is de grootste basisschool van Suriname met ruim 1.200 leerlingen.

De school is gelegen in een wijk 16 km buiten Paramaribo. Deze wijk is helaas onderbedeeld.
Er is veel armoede en het onderwijs is door de gebrekkige hulpmiddelen moeilijk te geven.
Echter het team van 43 leerkrachten onder leiding van de zeer actieve directrice (mevrouw Jane Ladi) zet zich volledig voor deze kinderen in.

Veel kinderen hebben leerachterstanden, zoals met lezen. Daarnaast is er slechts 1 leerkracht voor sport en dat is wel erg weinig voor 1.200 kinderen.

Voor deze school zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om kinderen te leren lezen en of sport activiteiten op te zetten.

Heb je interesse?
Mail secretaris.ks@gmail.com, of bel Henk van Tilborg 0653648374

Stagiaires_Clarkeschool

 

8 Replies to “Clarkeschool”

  1. I wanted to compose a comment in order to appreciate you for all of the awesome concepts you are giving at this site. My considerable internet investigation has at the end been compensated with beneficial content to exchange with my classmates and friends. I ‘d assert that many of us readers actually are definitely blessed to be in a fabulous community with many awesome individuals with beneficial basics. I feel extremely blessed to have come across the site and look forward to many more amazing minutes reading here. Thank you again for a lot of things. https://bronchitismed.com best prescription drugs for bronchitis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *