Sponsoring van moesbakken en fruitbomen

Een kleine twintig jaar kom ik regelmatig in Suriname. Vanuit mijn werk bij mijn vakbond, de Algemene Onderwijsbond ondersteunen we de Surinaamse onderwijsvakbonden.
In die periode waren we diverse keren op plantage Bakkie, waar we werden getroffen door het armzalige schoolmeubilair. Toen ik vorig jaar dan ook afscheid nam op mijn school en bij de vakbond heb ik een bijdrage gevraagd voor nieuw meubilair in Bakkie. Toen we begin januari (we verbleven dit jaar twee maanden in Suriname) in Bakkie kwamen wachtte ons een bijzondere verrassing; de school was opgeheven; de drie laatste leerlingen gaan nu met de boot naar Alliance.

Uitkijkend naar een goed alternatief kwamen we een delegatie van Kansrijk Suriname tegen. Hun enthousiasme werkte aanstekelijk. Nadat we een ochtend op bezoek waren bij Jane Ladi, haar geweldige team (waar vind je nog vijf meneren op de lagers school) en haar tuinjuf Marijke Moentari, waren we er snel uit. Met veel genoegen hebben mijn vrouw Carla, in Nederland ook altijd bezig met schooltuinen, en ik mijn afscheidscadeau aan de Clarke school gegeven. Met dat geld wordt nu de tuin opgehoogd, uitgebreid met vruchtenstruiken en er komt een kippenhok. Dat hiermee ook leerlingen, die niet ontbeten hebben geholpen worden, maakt ons blij. We zullen ongetwijfeld via deze nieuwsbrief op de hoogte blijven. Maar ook zeker zullen we bij een van onze volgende bezoeken de resultaten gaan bekijken.

Enschede,  Carla Streppel en Eddie Kokhuis.